Untitled photo

Zo maar wat leuke dingen van en over mezelf (Lex)

Fotograferen

Ik ben gek op fotograferen en probeer me zelf daarin te verbeteren. Dit doe ik door erover te lezen en gewoon te proberen. Gelukkig is digitaal fotograferen op zich kosteloos, dus dat is geen belemmering. Ik heb een spiegelreflex van Nikon en realiseer me dat dit geweldig is, maar ook fotograferen met de iPhone heeft z’n eigen plaats daarin. De foto’s op deze site heb ik bijna allemaal zelf gemaakt. Ook digitale bewerking in Adobe CC Lightroom en Photoshop is deel geworden van m’n foto bezigheden. Ik fotografeer het liefst natuur, landschap en architectuur.


De digitale wereld

Al vanaf m’n technische opleiding (1980) ben ik graag bezig in de digitale wereld met zowel hardware (spullen) en programma’s. Nu is dat de laptop/tablet en de smartphone, met alle gebruik van de programma’s daarin en daartussen. Ik ben van de Microsoft en Adobe kant, maar heb ook een iPhone. Deze website heb ik ook zelf opgezet, nu in SmugMug.


Dieren

We hebben geen kinderen, daarom hebben onze dieren een voorname plaats bij ons thuis. We hebben een Bernersennen hond (Joep) en een kat (Karel). Ze zijn stuk voor stuk erg lief, wat waarschijnlijk een spiegel van ons is. Uiteraard genieten we buiten ook van vele andere dieren in de vrije natuur.


Leidschendam

We zijn hier gaan wonen omdat ik in Den Haag ging werken en dus niet zo ver hoef te rijden. We hebben altijd in dorpen gewoond, voornamelijk in Noord-Holland, dus dit is een nieuw avontuur. Voor het eerst in een huurhuis want we blijven huizen verkopen (inmiddels 5) en dat gaat nu niet zo gemakkelijk meer als vroeger. Het leuke van een stad is dat er veel voorzieningen dichtbij zitten en toch dicht bij bos, strand en zee. Joep kunnen we pirima uitlaten in het Duinbos bij Clingendael, een plek waar veel honden even los mogen lopen, rennen en spelen.

Social

Anneke onderhoudt Facebook (Anneke Uiterlinden), waarin ik zo nu en dan ook te vinden ben. Zelf heb ik een LinkedIn (Lex Uiterlinden) en Twitter (@uiterlex) account. Ik volg dagelijks een aantal blogs en personen, meestal op het gebied van techniek (Microsoft, Adobe, Apple, fotografie en Voetbal). Vroeger deed ik dit via de PC, maar nu gaat dat prima op de iPhone6plus. Op YouTube kijk ik vooral naar fotografie, Adobe en TwiT windows weekly.


Werk

Ik werk bij Imtech Industrial Services in Nederland en ben daar verantwoordelijk voor de alle onderhoud activiteiten voor de industrie in de zes regio’s in Nederland. Het ontwikkelen en uitbouwen van het bedrijf zodat klanten het als partner kiezen en dat het een plaats is waar alle medewerkers graag en met trots werken, dat is mijn doel. Meer over m’n zakelijke kant kun je vinden op LinkedIn.


Spiritualiteit

Ik ben geïnteresseerd in de spirituele kant van het leven, ofwel de ontwikkeling van het geestelijke deel van onszelf. Het is toch mooi om iets van energieën af te weten, van het zelf creëren, van blokkades vinden en oplossen en het belangrijkste van al: wat de essentie van liefde voor ons allen betekent. Als iedereen nu eerst eens bij zichzelf te rade gaat om de problemen op te lossen. Het is veel gemakkelijker om jezelf te veranderen dan een ander!


Last but not Least

M’n lieve Anneke, m’n maatje, m’n levenspartner. We beleven veel leuke dingen samen en kunnen het gelukkig heel goed met elkaar uithouden. We vinden het belangrijk om daarin ook een eigen vrijheid en ruimte te houden. Inmiddels meer dan 30 jaar bij elkaar en zijn we allebei de 50 voorbij.


Powered by SmugMug Owner Log In