Zomaar een paar zaken die ik mezelf bewust geworden ben

Dit zijn  ervaringen die voor mij relevant waren gegeven wat en wie ik op dat moment was.

Kritiek

"Kritiek is een negatieve uiting van een wens

Iedereen die moeite heeft met kritiek van een ander kan hiermee kritiek in een evenwichtiger perspectief plaatsen.


Wetenschap en waar/niet-waar

Of iets waar of niet waar is wordt ons reeds door onze ouders en op school bijgebracht. De wetenschap heeft hiervoor vele zaken vastgesteld en bewezen. Dit houdt wat mij betreft niet in dat niet bewezen zaken niet-waar zijn. De wetenschap ziet dit wel zo. Niet zichtbare zaken rond spiritualiteit zijn voor ons weten en onze wetenschap niet erg geaccepteerd. Als je jezelf echter wat meer ervoor open stelt en zelf helder onderscheiden kan dan ga je meer ervaren. Iets niet direct als waar aannemen is wat anders dan iets als niet waar te bestempelen. Het beïnvloed sterk je ervaren en beleven.


Lichaam en Geest

Wij zijn hier op aarde om onszelf verder te ontwikkelen. Naast ons lichaam en alle andere stoffelijke zaken hebben we een geest of ziel. Ons lichaam sterft gewoonlijk na zo’n 80 tot honderd jaar. Onze geest of ziel leeft echter voort en met alles wat we daarmee beleven en opbouwen. Het is dus m.i. slimmer om geestelijk bezit na te streven dan stoffelijk of materieel bezet, want dit laatste blijft hier achter.


Energielichaam

Ik heb geleerd en ervaren dat wij naast ons fysieke lichaam ook een ergergie lichaam hebben. Er zijn chakra’s langs een energie kolom gepositioneerd met een eigen functie. De hoofd chakra’s zijn het bekendste. Om heen is tevens een aura in verschillende lagen. Het is leuk om je aura en chakra’s eens te laten lezen door een professionele reader. Je kunt hier heel veel over jezelf leren. Kennis van de opbouw en functies van het energie lichaam is zeer zinvol. Je gaat de verschillende niveaus van jezelf leren kennen en waarom en waarvandaan je reageert op je omgeving en situaties.


Tekens of Toeval

Als je een beetje open wordt voor tekens dan kun je er een hoop plezier van hebben. De dingen die je beleeft en eigenlijk een beetje opvallen of bijzonder zijn, zijn vaak een teken voor je. Als je ze negeert zullen ze steeds sterker terug komen, totdat je ze oppakt en ermee aan de gang gaat. Dit is het zelfde als “Toeval bestaat niet”. Je kunt ook tekens zien die anderen ontvangen en negeren of oppakken. Het bericht is altijd erg symbolisch zoals: Je hoofd stoten, Ergens doorheen zakken etc. Probeer te begrijpen wat “het” je wilt zeggen en pak dit dan op.


Ont-wikkelen

Jezelf ont-wikkelen houdt wat mij betreft in dat je allerlei blokkeringen bij jezelf opzoekt en oplost. Dit zijn als het ware een heleboel kleine programma’s in jezelf die je in vele levens hebt vastgelegd en nu vrijgemaakt kunnen worden. Dit doe je door heel zuiver naar de brom van het programma-regeltje te gaan, er dan met je gehele gevoel in te gaan en tegelijk te weten dat dit niet waar is. Het programma lost dan op en is weg. Oefening baart kunst en begin met eenvoudige en enkelvoudige zaken.


Oorzaak-gevolg

Zie alles altijd als een gevolg van jezelf en zoek de oorzaak hiervan op. Bedenk dat jezelf van alles aantrekt om te leren. Een positief aspect trek zowel z’n positieve gelijke aan als z’n tegengestelde negatieve. De sterkte is gelijk aan je eigen aspect. Kijk eens naar je eigen geloven, ideeën en overtuigingen en bezie wat jezelf daarmee aantrekt. Probeer dus de oorzaak bij jezelf op te lossen en je zult zien dat het niet meer voorkomt.


Zelf versus Ik

Leer je ware “Zelf” kennen en zie dat dit heel wat anders is dan je “Ik”. Je Ik ligt meestal voorop en vindt direct wat van de zaken en van wat je moet bereiken en waarom. Je ware Zelf ligt dieper en vind je door stil naar jezelf te luisteren. Je ware Zelf gaat mee na de dood en je Ik blijft hier achter. Probeer je Ik in toom te houden en je ware Zelf te ont-wikkelen.


Creëren

Wij hebben grote vermogens om te creëren. Ik bedoel hiermee om dat wat we in gedachten nemen te creëren door een sterke concentratie en wil. Het moet wel zuiver en bereikbaar zijn en het moet ook zinvol voor je zijn want Jezelf bescherm zichzelf in het onbewuste. Het werkt niet als er iets in je gevoel of denken blijft dat dit eigenlijk flauwekul is of dat het toch niet lukt. Het is waarschijnlijker dat het dan ook juist niet lukt. Probeer meet te oefenen met het vrijmaken van een vrije parkeerplaats voor de deur waar je moet zijn.


Stop met (ver)oordelen, leer onderscheiden

Het is een nare gewoonte van mensen om snel iemand of iets te (ver)oordelen. Hiermee zeg je eigenlijk meer over jezelf dan over de ander. Tevens verlies je een groot stuk waarneming, omdat je de persoon of situatie in een hokje plaatst. Natuurlijk mag je ergens iets van vinden, echter houdt er rekening mee dat het dan niet zo is maar dat jij dat ervan vindt. Leer onderscheiden, dus zonder ergens een label op te plakken. Met onderscheiden blijf je open waarnemen waardoor je mogelijk meer ziet en meer interesse hebt en ruimte geeft aan een ander zijn doen en laten.


Probeer in het NU te leven

Bij veel mensen is een stuk van hun zelf constant in het verleden, in de toekomst of bij anderen. Dat is niet beschikbaar om hier en nu te leven en te zijn en dat is zonde. We kunnen zoveel meer aan als we volledig beschikbaar zijn voor onszelf in het nu. Oorzaken zijn b.v. regelmatig denken aan overleden familie / vrienden, aan gebeurtenissen of aan wat komen gaat (fijn = blij/hoop of niet fijn = angst). Veel wordt veroorzaakt door gedachten, verwachtingen, overtuigingen, geloof, ideeën, beloftes, geloftes, verslavingen, angsten, dwangmatigheden, patronen, associaties, percepties, normen, waarden etc. Erckard Tolle schrijft hierover in een klein gemakkelijk leesbaar boekje De Praktijk van het NU en ook Ken Page besteedt hier veel aandacht aan.


Maak je vrij van andere energieën

Herinneringen aan mooie of gevoelige gebeurtenissen houden we graag bij ons in de vorm van voorwerpen of beelden die we hebben gekregen van iemand of die daar een afbeelding van zijn. De voorwerpen bevatten meestal een flinke hoeveelheid energie van dat moment of die persoon. Dit heeft constant invloed op ons, gewild of ongewild. We zijn hierdoor niet volledig vrij. Het wordt vaak niet begrepen als we deze dingen weg doen of zelf weggooien, om daarna vrij van deze energie te zijn. De herinnering in ons hart blijft oproepbaar, echter dan wanneer wij dat willen en doen. Echte het voelt en is beter. En het maakt niet uit wat anderen ervan vinden, toch!?


Bij jezelf blijven

Zonder dat we het weten zijn we met vele andere mensen, gebeurtenissen, zaken etc verbonden. We worden als het ware beïnvloed door deze externe energieën. Afhankelijk van onze opgedane, meestal onbewuste en/of vergeten, ervaringen hebben we hier meer of minder last van. We kunnen onszelf een beetje beschermen door onze naar buiten gerichte energievelden naar onszelf terug te halen. (zie clearing in menu H&SH) Ook kunnen we een beschermingsveld om onszelf visualiseren, met positieve intentie, en dit veld benoemen met b.v. met de bescherming tegen de negatieve energie van … Na wat oefening helpt het steeds beter. En je hoeft er niet in te geloven om het te kunnen.


Kastelen en Burchten

Bij het zien van kastelen en burchten worden de meeste mensen geprikkeld door de imposante gebouwen, robuustheid, grootte en de romantiek van het verleden. Echter wat we ons niet meer realiseren is dat de meeste kastelen en burchten in vroegere tijden zijn gebouwd door heersers, die middels onderdrukking en uitbuiting van de omliggende bevolking dit realiseerden. Vele mensen zijn daarvoor gemarteld en wreed vermoord. Dat moet bij het aanzien van zo’n kasteel of burcht toch even een ander beeld en gedachte in ons losmaken.


Altijd meer, beter of mooier beperkt ons geluk

In het Westen hebben de meeste onder ons meegekregen dat meer, beter of mooier ons een nog gelukkiger gevoel geeft. En dat ervaren we ook zo. Helaas laten we hierdoor een heleboel geluk aan ons voorbijgaan. Stel dat we geen herinnering aan gelukkige ervaringen hebben, dan is de kans dat we vandaag een nieuwe gelukkige ervaring opdoen heel erg groot. Probeer in ieder geval de dingen die je beleeft leuk te vinden en ervan te genieten, door in de belevenis van die gebeurtenis op te gaan en deze volledig te beleven. Dus alles van jezelf daarbij te halen en geen stukjes van jezelf (gedachten/herinneringen etc.) bij eerdere ervaringen te laten. Elke dag is zo weer een belevenis.


Uit de waan van de wereld

Bijna alle mensen zijn verslaafd aan het volgen van het nieuws. Radio, TV, de krant, het internet, ga zo maar door en dan de hele dag door. Om te nieuws aantrekkelijk te houden wordt het gemaakt en in steeds indrukwekkender vorm. Bloed, dood, oorlog, terreur, afslachtingen zijn in elke uitzending te vinden. Deze negatieve energie biedt ons geen snars en is echt niet interessant. Ik kan nu al voorspellen hoe het nieuws van volgende week en volgend jaar eruit ziet. Als je nagaat hoeveel tijd ons dit kost, wat niet beschikbaar is voor het luisteren naar anderen of gewoon even luiteren naar de stilte. Probeer maar eens een maand totaal geen nieuws meer te volgen en ervaar hoeveel tijd je over hebt. En hoeveel gevoeliger je weer wordt. Als er echt wat belangrijks gebeurd vertellen minstens twee mensen het je in korte tijd.


Invoelen i.p.v. meevoelen

In de Engelse taal zijn de woorden hiervoor duidelijker: sense but do not feel. Om te ervaren wat een ander voor emotie beleeft kunnen we invoelen (sense) en dit is voldoende om te snappen waarom de ander zich op een bepaalde wijze uit of gedraagt. Niet dat wij dezelfde referentie met de opgedane ervaring gelijk beleven als de ander, maar wel de emotie die daar een gevolg van is. Als we meevoelen (feel) ervaren we ook wat de ander voelt, echter we laten dit nu ook in een flinke mate in ons komen, en worden daardoor ook meegesleept met de energie van deze emotie. Het kan zelfs zo zijn dat de ander hierdoor energie aan ons onttrekt, waardoor we ons b.v. moe gaan voelen. Dit is niet nodig om de ander te snappen en te steunen; het werkt zelfs averechts. Dus voortaan: wel invoelen, maar niet meevoelen. Een klein verschil, maar een grote impact op onszelf.


Controle

Controle willen hebben over iets of zelf over alles doen we omdat we angst hebben een negatieve ervaring op te doen. Als we daar last van hebben kan dit ons de hele dag bezig houden, waarmee we heel wat energie en aandacht verliezen aan de dagelijkse dingen om ons heen. We regelen eigenlijk de omstandigheden om ons heen, waardoor een groot aantal gebeurtenissen uit blijven. Een stap verder gaat het als we zelf het “niets” willen controleren. Het “niets” controleren we om er zeker van te zijn dat “niets” ons ontgaat, of beter dat we “niets” in de hand hebben. Dit vraagt nog meet aandacht, attentie en energie van ons. Het resultaat is dat we een heleboel gebeurtenissen niet meer ervaren, waar we anders zeker plezier aan beleefd zouden hebben. De gewone dingen die verrassend zijn en onze interesse en nieuwsgierigheid kunnen prikkelen blijven uit of komen alleen nog geconditioneerd voor. Dit zit echter heel diep om en is niet eenvoudig op te lossen. Het begint met herkenning.


Houvast binnen of buiten jezelf

Angst voor het niets kan voorkomen uit de angst om geen houvast, of punt van houvast meer te hebben. Dit is komt voor als je dit punt buiten jezelf hebt liggen. De oplossing is om dit punt van houvast binnen jezelf te leggen en wel binnen de bron van liefde die je in jezelf draagt. Hiervoor is vertrouwen in jezelf nodig. Beide zijn aspecten die gemakkelijk lijken, maar ook hele diepe verstoringen kunnen hebben, waardoor dit onvoldoende aanwezig is en waardoor we de houvast niet in onszelf durven leggen. Als we de houvast buiten onze eigen liefde hebben liggen, kan het reden zijn om daarover controle uit te oefenen, om zekerheid te hebben en houden. Zie het vorige item. Er valt heel wat zorg en aandacht weg als we onze houvast binnen onze eigen liefde kunnen leggen.


Bezit v.s. beleving

De generatie dit van 1945 ons land weer heeft opgebouwd heeft daarmee een enorme oriëntatie op bezit gecreëerd. Dit wordt nog versterkt in de jaren 70 en 80, waar uiterlijk vertoon en vergelijk van bezit hoogtij vieren. Vandaar zie je de Flower Power beweging ontstaan, met liefde als basis. De generatie die is opgevoed in de jaren 70 en 80 heeft veel programmering over het belang van bezit meegekregen. De huidige generatie heeft beleving hoog in het vaandel staan, waarbij bezit niet meer belangrijk is. Ook het 4 dagen werken en samen je kind verzorgen en opvoeden hoort daarbij. Meestal wordt dit door de huidige leiders van onze maatschappij niet goed begrepen en verkeerd uitgelegd. Leuk om te zien hoe het straks is als de huidige generatie de leiders worden van onze maatschappij ….


Loslaten is de sleutel tot verder komen

Voor velen is het moeilijk de actuele situatie los te laten omdat deze zekerheid biedt en we onzeker zijn over wat we zullen krijgen. Het is echter niet iedereen gegeven eerst het nieuwe te zien of zelfs vast te pakken voordat we loslaten. Toch zullen vele zeggen, na een geforceerde losmaak aktie (zoals ontslag), dat als er uiteindelijk weer nieuw werk is ze dit veel zelf eerder hadden moeten ondernemen. De horizon die we kunnen zien is niet alles wat er te zien is; ga naar dat punt en bewonder een geheel nieuw uitzicht. Zelf loslaten is de sleutel tot verder komen en creeren van nieuwe mogelijkheden voor onszelf. Droom en visualiseer zo zuiver (en haalbaar) mogelijk wat je graag wilt ervaren. Als je echt loslaat en goed creert, zul je verrast zijn van wat je daarvoor onmogelijk hield.


Energetische bescherming

Als je open staat loop je risico dat je ook ongewenste zaken oppikt. Ik heb nu meermalen een vervelende aanval op mij of m’n (dierbare) omgeving meegemaakt, die vaak voortkwam omdat iemand hier of uit het hiernamaals, niet blij was met het gevolg van mijn acties (b.v. een niet-positieve beoordeling, een afwijzing, niet-meedoen etc.) In het fysieke hier en nu wordt dat niet uitgesproken of gedeeld, maar via directe of indirecte energie aanvallen wel. Zodra ik het in de gaten heb kan ik me direct beschermen door een bol van kristalhelder licht om mij heen te programmeren met de juiste bescherming tegen de intentie van de aanval. Het lijkt erop dat je hiervan meer last krijgt naarmate je “gevoeliger” wordt.


Omega 3 / 6 disbalans

Theorie: In het kort komt het er op neer dat deze meervoudig onverzadigde vetzuren (omega 3 en 6) een nauwe relatie hebben met elkaar en dat ze in de opname en verwerking afhankelijk zijn van elkaars hoeveelheid (competitieve opname inhibitie). Neem je veel omega 6 (stamvetzuur = linolzuur,zit bijna overal in maar voornamelijk in plantaardige olieën) dan wordt de omega 3 (stamvetzuur = alfa-linoleenzuur) slechter verwerkt, en dat geeft problemen zoals hart en vaatziekten , kanker, depressie, IBS etc. Granen bevatten praktisch alleen maar linolzuur en zijn deficiënt in alfa-linoleenzuur, bij groenten is dat doorgaans precies omgekeerd. Mijn eigen ervaring: Sinds ik per dag twee Omega 3 capsules inneem en m’n eet en drink gewoonte heb aangepast (water drinken i.p.v. koffie/cola light/halfvolle melk, roomboter i.p.v. margarine, geen zoet of kroketten, minder brood, geen stroopwafels) val ik een halve kilo af per week. Inmiddels ben ik 20 kg kwijt en voel me aanmerkelijk beter, minder vol en zwaar.


Reïncarnatie therapie

Geweldig om moeilijk oplosbare problemen in jezelf aan te pakken. Denk aan ongewenste reacties in of op bepaalde situaties, mogelijk meegekregen gewoontes of gedragingen vanuit je ouders of opvoeding, spanningen of angsten … ga maar door, je weet het echt wel van jezelf. Geen probleem om met deze zaken te blijven leven, maar o zo prettig als je aan aantal zaken kunt oplossen, waardoor het gewoon weg is! Ik heb zelf goed ervaringen opgedaan bij Martha Rijkmans in Voorburg.


Powered by SmugMug Owner Log In